Tehnologija

Zvjezdica na tipkovnici: čemu služi zvjezdica na tipkovnici?

Želite znati što znači zvjezdica na tipkovnici i kako se koristi? Saznajte što je zvjezdica na tipkovnici, kako se zove te kako se koristi.

tipke-na-tipkovnici.jpg
Foto: Pixabay

Na većini tipkovnica postoji simbol zvjezdice koji se nalazi na dva mjesta. Jedan simbol zvjezdice nalazi se na samom desnom kraju tipkovnice, dok je drugi poslije broja 0. Ovaj simbol zvjezdice na tipkovnici izgleda ovako „*“ i naziva se asterisk. Postoji nekoliko načina kako se koristi zvjezdica na tipkovnici, odnosno asterisk.

Da biste stvorili zvjezdicu na tipkovnici, držite tipku shift i pritisnite tipku sa zvjezdicom na tipkovnici. Postoje dva glavna načina zašto se koristi zvjezdica na tipkovnici. Prvi je u matematici. U matematičkoj formuli zvjezdica se koristi za predstavljanje množenja. Na primjer, 5*2 je jednako kao i 5 puta 2.

Sljedeći primjer korištenja zvjezdice na tipkovnici je kao zamjenski znak. Zvjezdica predstavlja zamjenski znak. Na primjer, kada upišete *.TXT u polje za pretraživanje ili pronalaženje, računalo će tražiti bilo koju datoteku koja završava s .TXT. Zvjezdica na tipkovnici je vrlo korisna i može se koristiti za nekoliko različitih funkcija.