Tehnologija

Kako spriječiti zagrijavanje mobitela pri punjenju?

Primijetili ste da vam se mobitel zagrijava pri punjenju. Zašto se događa zagrijavanje mobitela pri punjenju? Kako spriječiti zagrijavanje mobitela pri punjenju?

punjenje-mobitela.jpg
Foto: Pixabay

Ovih dana mobiteli dolaze s prilično dobrim trajanjem baterije, ali ćete ih svakako morati puniti s vremena na vrijeme. Ukoliko ste primijetili zagrijavanje mobitela pri punjenju, to je potrebno popraviti. Saznajte dva najbolja načina da izbjegnete zagrijavanje mobitela pri punjenju.

Glavni razlog koji uzrokuje zagrijavanje mobitela pri punjenju je korištenje mobitela dok se puni. Jedan od najčešćih razloga za zagrijavanje pametnih telefona tijekom punjenja je njihova kontinuirana upotreba. Ako nastavite koristiti svoj mobitel dok se puni, to može dovesti do toga da se mobitel jako zagrije. Do ovog problema dolazi jer kada počnete koristiti svoj telefon, on troši bateriju i baterija se zatim puni i prazni u isto vrijeme.

Sljedeći razlog za zagrijavanje mobitela pri punjenju je korištenje presnažnog punjača. Ako je vaš mobitel od one vrste koja podržava brzo punjenje, velika je vjerojatnost da je proizvođač vašeg telefona isporučio vaš telefon s brzim punjačem, koji u osnovi opskrbljuje vaš pametni telefon većom strujom i naponom kako bi ga punio velikom brzinom. Ako ste u žurbi, ova je značajka zaista korisna, ali ako svoj mobitel punite preko noći i nije vam baš stalo do brzog punjenja, trebali biste razmisliti o upotrebi nebrzog punjača jer neće zagrijati telefon. Zagrijavanje mobitela pri punjenju je učestali problem, ali uz nekoliko trikova možete zauvijek zaustaviti taj problem.