Tehnologija

Vodič za vraćanje ekrana na laptopu na početne postavke

Slučajno se okrenuli orijentaciju ekrana na laptopu i ne znate kako vratiti ekran na laptopu na osnovne postavke? Ne morate paničariti. Saznajte kako vratiti ekran na laptopu na početne postavke.

ekran.jpg
Foto: Pixabay

Ekran na laptopu je sličan monitoru u računalu, ali u kompaktnijem i prijenosnijem obliku. On prikazuje vizualne informacije u obliku slika i teksta i omogućuje korisnicima da interakcioniraju s različitim aplikacijama. Međutim, ponekad se može dogoditi da se orijentacija ekrana na laptopu iz nekog razloga promijeni i postane neugodna za korištenje. Kako vratiti ekran na laptopu?

Postupak za vraćanje orijentacije ekrana na laptopu ovisi o operativnom sustavu koji se koristi. U sustavima Windows, korisnici mogu pritisnuti tipku Ctrl + Alt + strelica za lijevo ili desno, ovisno o željenom smjeru okretanja. U sustavima Mac, korisnici mogu koristiti kombinaciju tipki Command + Option + strelica za lijevo ili desno.

Vraćanje orijentacije ekrana na laptopu je jednostavan postupak koji se može obaviti u samo nekoliko koraka. Važno je zapamtiti da je postupak različit za različite operativne sustave. U konačnici, ekran na laptopu je ključni dio prijenosnog računala i omogućuje korisnicima da budu produktivni bez obzira gdje se nalaze.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.