Društvene mreže

Što znače značke na Facebooku? Koje sve značke na Facebooku postoje?

Često vidite posebne značke na Facebook komentarima pored imena korisnika? Saznajte što označavaju značke na Facebooku i koje sve značke postoje.

facebook.jpg
Foto: Pixabay

Značke na Facebooku su ikona pored korisničkog imena korisnika koja pomaže drugima da prepoznaju tko je ta osoba ili njezinu uključenost u grupu, stranicu ili kanal. Facebook dopušta korisnicima dodjeljivanje bedževa svojim vrhunskim fanovima, administratorima i drugim važnim osobama. No, koje sve značke na Facebooku postoje?

Postoje dva tipa znački na Facebooku, a to su značke u grupama i značke na stranicama. Značke u grupama uključuju administratora, moderatora, stručnjaka, osnivača, novog člana, zvijezdu u usponu i pokretača razgovora. Određene značke na Facebooku, poput administratora i moderatora se automatski dodjeljuju osobama koji su administratori, a značke poput zvijezde u usponi ili pokretača razgovora dodjeljuju administratori stranica kada primijete aktivnost određenog korisnika.

Značke na Facebook stranicama razlikuju se od znački u Facebook grupama. Te se značke također autoamtski dodaju. Značka najbolji obožavatelj dodjeljuje se osobama koje često lajkaju ili komentiraju objave stranice. Značka cijenjeni komentator dodijeljuje se osobi koja često komentira. Značke na Facebooku olakšavaju korisnicima da ih moderatori i administratori lakše primijete zbog aktivnosti.