Tehnologija

Što znače oznake na memorijskoj kartici?

Ne znate što znače oznake na memorijskoj kartici? Donosimo jednostavno objašnjenje oznaka na memorijskoj kartici.

kompjuter.jpg
Foto: Pixabay

Oznake na memorijskoj kartici su simboli koji identificiraju tip kartice, kapacitet i brzi protok podataka. Oni su važni za određivanje kompatibilnosti s uređajem i za odlučivanje o kvaliteti i brzini pohrane podataka.

Prva oznaka na memorijskoj kartici je slovo koje identificira tip kartice, na primjer SD (Secure Digital) ili microSD. Ova oznaka također može uključivati dodatne informacije o verziji standarda, poput SDHC ili SDXC.

Druga oznaka je broj koji identificira kapacitet kartice. Ova oznaka izražava se u GB i može varirati od nekoliko MB do nekoliko TB.

Treća oznaka odnosi se na brzi protok podataka, što utječe na brzinu kopiranja podataka na karticu i brzinu čitanja podataka s kartice. U ovom slučaju, oznaka se obično izražava u MB/s (megabajtima u sekundi).

Ako kupujete novu memorijsku karticu, važno je provjeriti oznake na kartici i uvjeriti se da su kompatibilne s vašim uređajem. Osim toga, brža memorijska kartica s višom brzinom protoka podataka obično će stajati nešto više, ali će pružiti brži i učinkovitiji način pohrane podataka.

Ukratko, oznake na memorijskoj kartici su ključne za određivanje kvalitete i kompatibilnosti s uređajem. Obavezno provjerite oznake prije kupnje nove memorijske kartice kako biste bili sigurni da ste dobili željeni proizvod.