Tehnologija

Što učiniti kada je puna memorija na gmailu?

Gmail javlja poruku da je puna memorija. Što učiniti? Saznajte kako na jednostavan i brz način očistiti punu memoriju na gmailu.

laptop.jpg
Foto: Pixabay

Puna memorija na Gmailu može biti frustrirajuće iskustvo za korisnike ovog popularnog email servisa. No, ne brinite, postoje nekoliko jednostavnih koraka koje možete poduzeti da riješite ovaj problem.

Očistite primljene i poslane poruke

Gmail čuva sve poruke koje ste primili ili poslali, tako da se memorija od silnih spremljenih poruka može napuniti. Očistite sve poruke koje više ne želite čuvati ili arhivirajte one koje želite zadržati, ali nisu važne za trenutnu upotrebu.

Uklonite privitke

Privitci poput fotografija, dokumenata i slično također zauzimaju veliku količinu prostora. Uklonite one privitke koje više ne želite čuvati ili ih prebacite na Google Drive ili drugi servis za pohranu podataka, kako bi oslobodili memoriju.

Uklonite nepotrebne labele

Gmail omogućuje korištenje labele za organiziranje poruka, ali povremeno se stvaraju nepotrebne labele koje zauzimaju prostor. Uklonite sve nepotrebne labele kako biste oslobodili memoriju na svom računu.

Očistite filtre

Ako koristite filtre za automatsko sortiranje poruka, povremeno se stvaraju nepotrebni filtri koji zauzimaju memoriju. Provjerite svoje filtere i uklonite one koji više nisu potrebni.

Korištenje Google fotografija

Ukoliko koristite Gmail za pohranu fotografija, preporučujemo da ih prebacite na Google Fotografije. To će vam omogućiti da pohranite fotografije bez ograničenja prostora, a sve će biti sinkronizirano s Gmailom.

Ovi jednostavni koraci pomažu u rješavanju problema pune memorije na Gmailu. Ukoliko i dalje imate problema, možete se obratiti Google podršci za dodatnu pomoć.