Društvene mreže

Što je tajno dopisivanje? Kako omogućiti tajno dopisivanje?

Želite se dopisivati na siguran način bez da itko ima uvid u vaše poruke? To se naziva i tajno dopisivanje. Saznajte koje su dvije najbolje aplikacije za tajno dopisivanje.

dopisivanje.jpg
Foto: Pixabay

Tajno dopisivanje je vrsta dopisivanja koja omogućuje korisnicima da razgovaraju jedni s drugima bez otkrivanja svojih identiteta ili sadržaja svojih razgovora drugima. Tajno dopisivanje koristi enkripciju end-to-end kako bi se osigurala privatnost i sigurnost razgovora.

Jedna od najboljih aplikacija za tajno dopisivanje je Signal. Signal je poznat po svojoj jakoj enkripciji i sigurnosti, što je privuklo pažnju mnogih korisnika koji traže način za sigurno i tajno dopisivanje. Signal koristi enkripciju end-to-end i ne prikuplja korisničke podatke, čineći ga jednom od najsigurnijih aplikacija za dopisivanje.

Druga popularna aplikacija za tajno dopisivanje je Telegram. Telegram također koristi enkripciju end-to-end i pruža mogućnost tajnih razgovora. Osim toga, telegram je poznat po svojim naprednim značajkama kao što su grupni razgovori s do 200.000 članova, što ga čini idealnim za korisnike koji žele veliku grupu za tajno dopisivanje. Važno je napomenuti da, iako su ove aplikacije sigurne i pružaju tajno dopisivanje, to ne znači da su savršene i neprobojne. Korisnici uvijek trebaju biti oprezni i izbjegavati dijeljenje osjetljivih informacija.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.