Tehnologija

Što je screenshot? Kako napraviti screenshot na WhatsAppu?

Želite snimiti svoj zaslon unutar WhatsApp aplikacije? To nije komplicirano. Saznajte što je screenshot i kako napraviti screenshot na WhatsAppu.

whatsapp.jpg
Foto: Pixabay
Play logo

Screenshot je slika koja se snima na uređaju i prikazuje ono što se nalazi na zaslonu. U kontekstu WhatsAppa, screenshot se često koristi za snimanje poruka ili drugog sadržaja koji se prikazuje na aplikaciji. No, kako napraviti screenshot na WhatsAppu?

Play logo

Da biste napravili screenshot na WhatsAppu, prvo morate otvoriti poruku koju želite snimiti. Zatim, ovisno o vrsti uređaja koji koristite, postoji nekoliko načina za stvaranje screenshotova. Na iPhoneu, za stvaranje screenshotova pritisnite istovremeno gumb za uključivanje i tipku za pojačavanje zvuka. Nakon što se zaslon blicne, screenshot će se spremiti u fotoaparatu vašeg uređaja.

Na Androidu, za stvaranje screenshotova možete pritisnuti tipku za smanjivanje glasnoće i gumb za uključivanje u isto vrijeme. Također postoji mogućnost da vaš uređaj koristi drugu kombinaciju tipki ili da imate mogućnost stvaranja screenshotova putem gesta na zaslonu. Kada stvorite screenshot, on će se automatski spremiti u galeriju vašeg uređaja. Možete ga otvoriti i urediti, kao i svaku drugu sliku. Ovo su dva najbrža načina kako napraviti screenshot na WhatsAppu.

Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.