Pametni uređaji

Što je iPod? Koje su osnovne karakteristike iPoda?

Čuli ste za pojam iPod no ne znate što je iPod? Saznajte što je iPod i za što se iPod koristi.

ipod.jpg
Foto: Pixabay
Play logo

iPod je lansiran 2001. i dolazi s kućištem od bijelog akrilnog stakla i kroma. Tri godine kasnije, Apple je izdao iPod Mini, koji je bio otprilike jednu trećinu veličine originalnog uređaja i upakovan u razne sjajne metalik boje. No, što je iPod?

Play logo

Jednostavan odgovor na pitanje što je iPod jest da je iPod prijenosni uređaj za pohranjivanje i reprodukciju digitalnih medijskih datoteka. Postoji nekoliko varijacija iPoda koje su različite veličine, različite namjene i koriste različite tehnologije.

Na primjer, neke manje verzije uglavnom su za reprodukciju glazbenih datoteka putem slušalica. Druge verzije imaju videozaslone i mogu reproducirati filmske datoteke. Neki čak imaju zaslone osjetljive na dodir, mogu omogućiti pristup internetu putem bežične tehnologije i mogu poslužiti kao osobni digitalni asistenti.

iPod se može spojiti na računalo, a vlasnik može koristiti iTunes za prijenos medijskih datoteka s računala na uređaj, a zatim ih organizirati. iPod Touch se može povezati s iTunes trgovinom putem interneta za preuzimanje medijskih datoteka, od kojih je većina dostupna po maloj cijeni, iako neke mogu biti besplatne. Sada kada znate što je iPod, možete donijeti odluku koja serija iPoda je najbolja za vas.

Play logo
Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.