Tehnologija

Što je blog? Koja je svrha bloga?

Često čujete za pojam blog, no niste sigurni što je blog? Donosimo jednostavan odgovor na pitanje što je blog i čemu služi.

blog.jpg
Foto: Pixabay

Blog je nastao 1994. godine, a izumio ga je student Justin Hall. U najosnovnijem smislu, blogovi vam mogu pomoći da razvijete prisutnost na mreži, dokažete da ste stručnjak u industriji i privučete više kvalitetnih potencijalnih klijenata na sve stranice vašeg web-mjesta.

U ranim fazama, blog je bio osobni web dnevnik ili dnevnik u kojem je netko mogao podijeliti informacije ili svoje mišljenje o raznim temama. Informacije su objavljene obrnutim kronološkim redom, tako da bi se najnovija objava pojavila prva. Teme o kojima osoba piše na blogu mogu biti uistinu svestrane, od kulinarskih recepata do dijeljenja priča sa putovanja.

Danas je blog web stranica koja se redovito ažurira i može se koristiti za osobnu upotrebu ili za ispunjavanje poslovnih potreba. Osim toga, pojam blog u današnjem svijetu podrazumijeva i stranicu društvenih mreža. Ovo je jednostavan i informativan odgovor na pitanje što je blog.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.