Sigurnost na internetu

Kratki vodič kako otkriti skriveni broj na Viberu

Primili ste poziv sa Vibera sa skrivenog broja? Potrebno je otkriti tko se krije iza te poruke. Pogledajte kako otkriti skriveni broj na Viberu.

mobitel.jpg
Foto: Pixabay

Skriveni broj na Viberu je opcija koja omogućava korisnicima da pozivaju druge bez da se njihov broj prikaže na ekranu. Ova opcija može biti korisna u situacijama kada ne želite da druga osoba vidi vaš broj ili kada želite da ostane anonimnost u pozivu. No, kako otkriti skriveni broj na Viberu?

Da biste otkrili skriveni broj na Viberu, morate biti korisnik Viber aplikacije i imati pristup internetu. Kada primite poziv od skrivenog broja, na ekranu će se prikazati samo naziv ili broj "skrivenog poziva". Međutim, postoji nekoliko načina da saznate ko vam zapravo zove.

Jedan od načina je da koristite aplikaciju za otkrivanje pozivača. Postoji mnogo aplikacija koje vam mogu pomoći da identificirate broj pozivaoca, čak i ako je skriven. Ove aplikacije koriste baze podataka i druge izvore kako bi otkrile pozivačev broj i prikazale ga na vašem ekranu.

Drugi način je da odgovorite na poziv i zatražite od pozivaoca da se predstavi. Ako se radi o prijatelju ili poznaniku, oni će vam sigurno dati svoje ime ili broj. Ako ne želite da vam se skriveni broj više javlja, možete ga blokirati putem Viber postavki.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.