Društvene mreže

Što učiniti nakon provale na Facebook profil?

Sumnjate da vam je netko provalio na Facebook profil? Pod hitno morate nešto poduzeti. Saznajte što je provala na Facebook profil i što učiniti kada vam je provaljeno na Facebook profil.

facebook.jpg
Foto: Pixabay

Facebook profil je jedan od najčešće korištenih načina za komunikaciju sa prijateljima i obitelji putem interneta. Provala na Facebook profil može biti vrlo stresna jer se to može dogoditi bilo kome i u bilo koje vrijeme. Ukoliko se dogodi da vam je hakiran Facebook profil, postoji nekoliko koraka koje možete poduzeti da biste se zaštitili i vratili kontrolu nad svojim računom.

Prvo što trebate učiniti kada primijetite provalu na Facebook profil je prijaviti provalu. Facebook ima poseban obrazac za prijavu provale na račun. Iskoristite ga da biste obavijestili Facebook o provali na vaš račun te će Facebook poduzeti određene korake.

Sljedeće što trebate učiniti kada vam je provaljeno na Facebook profil je promijeniti lozinku i obavijestiti prijatelje. Nakon što ste prijavili provalu, sljedeći korak bi trebao biti promjena lozinke. Obavezno koristite jaku lozinku i redovito je mijenjajte. Osim toga, obavijestite svoje Facebook prijatelje o provali kako bi znali da ne otvaraju sumnjive poveznice koje im vaš haker pošalje.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.