Tehnologija

Praktični savjeti za pravilno okretanje ekrana na tabletu

Zašto je ponekad potrebno okrenuti ekran na tabletu? Saznajte sve o okretanju ekrana na tabletu.

tablet.jpg
Foto: Pixabay

Okretanje ekrana na tabletu može biti korisno kada želite promijeniti orijentaciju prikaza ekrana ili kada želite gledati video zapise u načinu rada pejzaž. Postoji nekoliko načina na koje se može okrenuti ekran na tabletu, ovisno o modelu i operativnom sustavu koji koristite.

Za početak, provjerite jeste li zaključali orijentaciju zaslona. Ako je orijentacija zaključana, ekran se neće okretati kada okrenete tablet. Na mnogim tabletima to se može učiniti tako da povučete traku s obavijestima prema dolje, a zatim dodirnete ikonu zaključavanja orijentacije zaslona.

Ako je orijentacija zaslona otključana, možete okrenuti ekran tako da okrenete tablet. Većina tableta ima ugrađene senzore pokreta koji omogućuju automatsko okretanje ekrana kada okrenete uređaj.

Međutim, ako automatsko okretanje ekrana ne radi, možete ručno okrenuti ekran na sljedeći način:

  • Dodirnite i držite tipku za uključivanje/isključivanje na tabletu.
  • Kada se prikaže izbornik s opcijama za uključivanje, ponovno pokretanje i isključivanje tableta, dodirnite opciju "Okreni ekran" ili "Okreni ekran prema gore".
  • Nakon toga, ekran bi se trebao okrenuti u željenu orijentaciju.

Ako vaš tablet ima gumb za početni zaslon ili navigacijske tipke, možda ćete morati prilagoditi postavke kako bi se gumbi prilagodili novoj orijentaciji zaslona. To možete učiniti u postavkama uređaja, u odjeljku za prikaz i orijentaciju zaslona.

Ukratko, okretanje ekrana na tabletu može biti korisno kada želite promijeniti orijentaciju prikaza ekrana ili gledati videozapise u načinu rada pejzaž. Postoje različiti načini za okretanje ekrana, ovisno o modelu i operativnom sustavu koji koristite. Možete provjeriti je li orijentacija zaslona zaključana i koristiti senzore pokreta uređaja ili ručno okrenuti ekran putem izbornika za postavke uređaja.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.