Tehnologija

Što učiniti kada ne radi miš na laptopu?

Spojili ste miš na laptop no on i dalje ne radi kako bi trebao? Postoji nekoliko mogućih razloga zašto ne radi miš na laptopu. Saznajte zašto ne radi miš na laptopu te kako ga popraviti.

miš-laptop.jpg
Foto: Pixabay

Miš na laptopu je uređaj koji služi kao upravljač pokreta pokazivača na zaslonu i ključ za interakciju s računalom. To je jednostavan, ali vrlo korisni uređaj, bez kojeg bi rad na računalu bio puno teži. No, kada miš na laptopu ne radi, to može biti frustrirajuće i otežavati rad na računalu. Zašto ne radi miš na laptopu i kako rješiti problem?

Prvo što je potrebno učiniti kada vam ne radi miš je provjeriti baterije i priključak. Ako koristite bežični miš, provjerite jesu li baterije ispražnjene i zamijenite ih ako je potrebno. Nakon toga provjerite je li priključak ispravno priključen. Ako je sve u redu sa tehničkim dijelom miša, vrijeme je da prijeđete na programski dio.

Sljedeće što trebate učiniti kada vam ne radi miš na laptopu je provjeriti postavke računala. Idite na Postavke računala i provjerite jesu li postavke miša pravilne. Ako su postavke pogrešne, promijenite ih i ponovo pokrenite računalo. Ako vam miš i dalje ne radi na laptopu, provjerite jesu li instalirani najnoviji upravljački programi za miš. Ovo su osnovni i najčešći razlozi za pogrešan rad miša na laptopu.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.