Tehnologija

Što učiniti kada ne radi bočna tipka na mobitelu?

Pokvarila vam se bočna tipka na mobitelu te više ne možete smanjiti ni pojačati zvuk mobitela? Saznajte kako jednostavno kontrolirati zvuk mobitela kada vam ne radi bočna tipka na mobitelu.

mobitel.jpg
Foto: Pixabay

Bočna tipka na mobitelu je fizički gumb smješten na bočnoj strani mobilnog uređaja. Ova tipka obično služi za kontrolu glasnoće zvuka, ali je moguće da ima i druge funkcije, poput brzog pokretanja kamere ili aktiviranja virtualnog asistenta. No, što učiniti kada ne radi bočna tipka na mobitelu?

Prvo što trebate učiniti kako biste kontrolirali zvuk na mobitelu kada ne radi bočna tipka na mobitelu je otvoriti postavke mobitela. Svaki mobitel ima način kontroliranja glasnoće koji se nalazi u postavkama. Pronađite postavke glasnoće te kliknita na to. U postavkama možete namjestiti željene postavke.

Kada ste namjestili postavke glasnoće bez bočne tipke na mobitelu, jednostavno izađite iz postavki i nastavite koristiti mobitel na uobičajen način. Kada ponovno zaželite promijeniti postavke, jednostavno ponovite iste korake kako bi dodatno kontrolirali glasnoću.