Laptop ne vidi Wi-Fi mrežu - što učiniti?

Promijenili ste ruter te vam laptop ne prepoznaje novu Wi-Fi mrežu? Donosimo što trebate učiniti kada vaš laptop ne vidi Wi-Fi mrežu.

miš-laptop.jpg
Foto: Pixabay

Wi-Fi je bežični standard koji omogućuje prijenos podataka putem radiovalova u ograničenom prostoru. To znači da se informacije mogu prenositi između uređaja kao što su laptopi, pametni telefoni i tableti bez korištenja kabela ili drugih fizičkih veza. No, što učiniti kada laptop ne vidi Wi-Fi mrežu?

Kada se laptop ne može povezati s Wi-Fi mrežom, prvo treba provjeriti da li je Wi-Fi uključen na laptopu i da li su postavke mreže ispravne. Ako je Wi-Fi uključen, ali laptop i dalje ne može vidjeti dostupne mreže, provjerite da li je router ispravno postavljen. Ponekad router može imati problema s povezivanjem s internetom ili se njegove postavke mogu promijeniti.

Ako se problem nastavi, pokušajte resetirati router i provjeriti da li to rješava problem. U nekim slučajevima, problem može biti s programima za bežičnu karticu na laptopu, pa pokušajte ažurirati te programe ili instalirati nove. Također, provjerite da li je signal dovoljno jak i da li se vaš laptop nalazi unutar dosega routera. Uz ove osnovne savjete možete brzo i efikasno riješiti problem kada vaš laptop ne vidi Wi-Fi mrežu.