Tehnologija

Kratki vodič za otključavanje mobitela bez gubljenja podataka

Zaboravili ste šifru na mobitelu koji ima jako bitne podatke? Bez brige, u nekoliko koraka mobitel će biti otključan bez gubitka podataka.

punjenje-mobitela.jpg
Foto: Pixabay

Otključavanje mobitela bez gubljenja podataka je važno za korisnike koji su zaboravili svoj PIN, lozinku ili uzorak otključavanja. Ovo može biti stresno iskustvo, ali postoji nekoliko načina za otključavanje mobilnog uređaja bez gubljenja podataka.

Prvi korak je pokušati unijeti PIN, lozinku ili uzorak otključavanja nekoliko puta. Nakon nekoliko neuspjelih pokušaja, mobitel će ponuditi opciju za otključavanje uz pomoć Google računa. Potrebno je unijeti svoje Google korisničke podatke kako bi se mobitel otključao. Ova opcija je dostupna samo ako je mobitel povezan s Google računom i ako je omogućena opcija otključavanja uz pomoć Google računa.

Ako ova opcija nije uspješna, drugi korak je pokušati otključati mobitel putem Recovery moda. To se može učiniti na različite načine, ovisno o modelu mobitela. U većini slučajeva, potrebno je istovremeno pritisnuti gumb za uključivanje i gumb za smanjenje glasnoće dok se mobitel ne pokrene u Recovery modu. Zatim, odaberite opciju "wipe data/factory reset" kako bi se mobitel vratio na tvorničke postavke. Ova opcija će obrisati sve podatke s uređaja, tako da je važno napraviti sigurnosnu kopiju podataka prije nego što se koristi ova opcija.

Ako se ne želi koristiti opcija "wipe data/factory reset", postoje i aplikacije koje omogućuju otključavanje mobilnih uređaja bez gubljenja podataka. Postoji niz besplatnih aplikacija dostupnih u Google Play trgovini koje mogu pomoći u otključavanju mobitela.

Otključavanje mobitela bez gubljenja podataka može biti kompliciran proces, ali postoje različite opcije koje korisnici mogu isprobati prije nego što se odluče za tvornički reset uređaja. Važno je zapamtiti da će se otključavanje mobitela razlikovati ovisno o modelu i marki mobitela, stoga uvijek provjerite specifične upute za svoj uređaj.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.