Tehnologija

Kratki savjeti za brisanje predmemorije internet preglednika

Primijetili ste da vam internet preglednik ne radi kao što bi trebao? Brisanje predmemorije internet preglednika moglo bi riješiti vaš problem. Saznajte kako funkcionira brisanje predmemorije internet preglednika.

memorija.jpg
Foto: Pixabay

Predmemorija je vrsta memorije koju internet preglednik koristi za brže učitavanje web stranica. Kada korisnik posjeti određenu web stranicu, preglednik pohranjuje određene dijelove te stranice u predmemoriju kako bi sljedeći put kada se stranica otvori, brže se učitala.

Brisanje predmemorije internet preglednika je važno za održavanje privatnosti i sigurnosti korisnika. Kada se predmemorija obriše, preglednik učitava sve stranice iznova i ne pohranjuje niti jedan dio stranice u predmemoriju. No, kako funkcionira brisanje predmemorije internet preglednika?

Postupak brisanja predmemorije se razlikuje ovisno o pregledniku koji se koristi. Uobičajena mjesta za brisanje predmemorije su Postavke preglednika ili Opcije preglednika. Nakon što se odabere opcija brisanja predmemorije, preglednik obično pita korisnika koje dijelove predmemorije želi izbrisati. Uobičajene opcije uključuju brisanje predmemorije pregledane povijesti, kolačića i predmemorije slika i datoteka. Brisanje predmemorije može usporiti učitavanje web stranica za koje su već pohranjeni dijelovi u predmemoriju, ali također pomaže u održavanju privatnosti i sigurnosti korisnika.