Društvene mreže

Koliko MB troši Instagram? Kako pratiti potrošnju interneta?

Primijetili ste porast potrošnje mobilnih podataka? Instagram bi mogao biti uzrok tome. Saznajte koliko MB troši Instagram te kako smanjiti potrošnju Instagrama.

instagram.jpg
Foto: Pixabay

Potrošnja mobilnih podataka je u porastu jer sve više ljudi koriste društvene mreže s mobilnim internetom dok su u pokretu. Društvene mreže su veliki potrošači mobilnog interneta. Jednosatno pregledavanje Instagrama moglo bi potrošiti oko 100 MB mobilnih podataka. To se ne čini puno, ali ako to radite svaki dan uskoro ćete doći do 3 GB mjesečno.

Međutim, koliko MB troši Instagram kada gledate slike? Gledanje fotografija na Instagramu svaki put oduzima mali dio vaših mobilnih podataka. Očekujte oko jedan megabajt potrošnje za 40-ak učitanih slika. To se izuzetno brzo postiže s obzirom da na Instagramu možete pratiti ne samo obitelj i prijatelje, već i poznate osobe i svoje omiljene brendove.

Osim toga, objavljivanje slika na Instagram troši nekoliko MB. Trebali biste očekivati ​​da ćete potrošiti oko 2 do 4 MB za svaku fotografiju koju objavite na Instagramu. A budući da se kvaliteta stalno poboljšava, količina mobilnih podataka koja vam je potrebna za to u budućnosti samo će se povećavati. Važno je znati koliko MB troši Instagram kako bi mogli bolje raspolagati s vašim mobilnim internetom.