Društvene mreže

Koliko je Whatsapp siguran? Kako se zaštiti na Whatsappu?

Svakodnevno koristite Whatsapp za slanje privatnih poruka i zanima vas koliko je Whatsapp siguran? Saznajte koliko je Whatsapp siguran.

whatsapp.jpg
Foto: Pixabay

Whatsapp je besplatna aplikacija za razmjenu poruka, glasovnih i video poziva. Prvi put je pokrenut 2009. i prvenstveno se koristio kao besplatna usluga slanja poruka za međunarodnu komunikaciju. Zatim ga je kupio Facebook 2014. i postao je popularniji među tvrtkama i privatnim osobama, a ne samo među međunarodnim razgovorima. Koristi ga otprilike 1,5 milijardi ljudi diljem svijeta. No, koliko je Whatsapp siguran za svakodnevno korištenje?

Odgovor na pitanje koliko je Whatsapp siguran daje značajka enkripcije na Whatsappu. Ova enkripcija znači da su poruke šifrirane te da ih ne može vidjeti nitko osim pošiljatelja i primatelja poruke. Međutim, iako su vaše datoteke i poruke šifrirane, WhatsApp i dalje traži vaše kontakte kada kreirate račun. Unatoč mjerama enkripcije, ovo još uvijek izlaže vaše osobne podatke.

Kada znate koliko je Whatsapp siguran, važno je znati koliko je Whatsapp privatan. Whatsapp svojim korisnicima također omogućuje prilagodbu postavki privatnosti. To uključuje prilagođavanje vidljivosti vašeg profila kako bi drugi mogli vidjeti jeste li aktivni ili ne.