Tehnologija

Savjeti za odabir veličine ekrana

U potrazi ste za novim TV-om i zanima vas koju veličinu ekrana odabrati? Donosimo koja veličina ekrana je najbolji omjer cijene i kvalitete.

veličina-ekrana.jpg
Foto: Pixabay

Odabir prave veličine ekrana za vaš TV izuzetno je važno. Ako je ekran prevelik, a sjedite preblizu njemu, patit ćete od naprezanja očiju ili jednostavno nećete moći vidjeti cijelu sliku. Važno je nabaviti televizor odgovarajuće veličine za vaš prostor.

Ono što najviše utječe na to koju veličinu ekrana odabrati jest udobnost. Zbog toga ne postoji jedno, čvrsto pravilo o veličini zaslona. Umjesto toga, postoji nekoliko vrlo sličnih, ali ne i identičnih pravila, pri čemu različita prodajna mjesta i tvrtke imaju svoje vlastite opće smjernice.

Veličina vašeg TV-a u konačnici će biti ograničena veličinom modela koji su dostupni, posebno kako postaju sve veći. Najčešće veličine televizora su 42, 50, 55, 65 i 75 inča. Možda ćete pronaći neke modele između tih veličina, ali su mnogo rjeđi. No, kada postoji toliko veličina, koju veličinu ekrana odabrati?

Najbolji način kako odlučiti koju veličinu ekrana odabrati je korištenje predložaka. Možete upotrijebiti predloške na zidu da vidite što se osjeća ugodno u vašoj sobi. Uzmite poster ili karton izrežite ga na približnu veličinu TV-a koji želite i postavite ga na mjesto na kojem želite postaviti TV. Zatim sjednite gdje god planirate gledati televiziju i provjerite odgovara li vam veličina ekrana. Ako vam veličina ekrana savršeno odgovara, dali ste si odgovor na pitanje koju veličinu ekrana odabrati.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.