Tehnologija

Koje su najčešće veličine zaslona računala?

Razmišljate o nabavci novog monitora računala i želite znati koje su najčešće veličine zaslona računala? Saznajte koje su najčešće veličine zaslona računala.

zaslon-računala.jpg
Foto: Pixabay

Ako dizajnirate web stranice zasigurno ste znatiželjni o tome koje su najčešće veličine zaslona računala. Za korisničko sučelje bogato informacijama, ovo je posebno važno jer morate osigurati da vaš dizajn dobro funkcionira i da je vizualno privlačan na raznim uređajima.

U stvarnosti, odgovor ovisi o tome gdje se nalazite u svijetu. Trenutno je najčešća veličina zaslona računala 1920×1080. Ostale rezolucije u prvih pet uključuju 1366×768, 1280×1024, 1024×768 i 768×1024. Međutim, imajte na umu da samo zato što su određene rezolucije češće od drugih, to zapravo ne uzima u obzir širinu prozora preglednika korisnika. Stoga uvijek provodite korisnička testiranja kako biste bili sigurni da vaš dizajn izgleda i radi sjajno u svim rezolucijama.

Odgovor na pitanje koje su najčešće veličine zaslona računala je 1920x1080. To je zato što se radi o razlučivosti koju trenutno koristi većina korisnika, a također je i razlučivost koju podržava većina uređaja. Međutim, važno je napomenuti da bi se to moglo promijeniti u budućnosti, stoga je uvijek važno izvršiti korisničko testiranje kako biste bili sigurni da vaš dizajn izgleda i radi sjajno u svim rezolucijama. 

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.