Tehnologija

Koje su najčešće veličine i razlučivosti LED zaslona mobitela?

Zanima vas koje su najčešće veličine razlučivosti LED zaslona mobitela? Koje su najčešće veličine i razlučivosti LED zaslona mobitela?

mobitel.jpg
Foto: Pixabay

Jeste li ikada naišli na sliku koja izgleda lijepo na vašem mobitelu, ali izgleda rastegnuta na ekranu vašeg računala?  To je zbog veličine i razlučivosti LED zaslona mobitela. Da biste izbjegli slike s rastegnutim, isprekidanim, izobličenim, stisnutim i skupljenim izgledom, morate znati koje su najčešće veličine i razlučivosti LED zaslona mobitela.

U prošlosti je postojalo samo nekoliko opcija, ali danas sa širokim rasponom zaslona, ​​postoje različite veličine i razlučivosti LED zaslona mobitela. Da biste uslikali najbolju fotografiju, morate razumjeti što je to zapravo jest.

Razlučivost LED zaslona mobitela je omjer širine i visine ekrana. Omjeri stranica obično predstavljaju sve što je povezano sa slikama. Iako se ne mijenja bez obzira u kojim jedinicama se mjere visina i širina, medij slike ima utjecaj. Na primjer, slika na računalu imat će drugačiji omjer slike od one na telefonu. Najčešće veličine i razlučivosti LED zaslona mobitela su 750x1334 i 1080x1920 piksela.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.