Tehnologija

Kako vratiti WhatsApp poruke na novom telefonu?

Kupujete novi telefon, ali želite sačuvati svoje WhatsApp poruke? Uz pomoć kratkog vodiča saznajte kako vratiti WhatsApp poruke na novom telefonu.

whatsapp.jpg
Foto: Pixabay

WhatsApp je jedna od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje na mobilnim uređajima. Međutim, kada prebacujete podatke sa starog uređaja na novi, može se dogoditi da izgubite važne poruke. Srećom, postoji nekoliko načina za vraćanje WhatsApp poruka na novom telefonu.

Prva metoda za vraćanje WhatsApp poruka na novom telefonu je automatsko vraćanje. Ako koristite Google Drive za pohranjivanje sigurnosne kopije vaših podataka, WhatsApp automatski preuzima kopiju kad instalirate aplikaciju na novi telefon. U tom slučaju, samo morate pritisnuti "Vrati kopiju" kada aplikacija zatraži povrat poruka.

Drugi način za vraćanje WhatsApp poruka na novom telefonu je ručni prijenos. To možete učiniti tako da prenesete sigurnosnu kopiju podataka s jednog uređaja na drugi. Kopiju možete prenijeti preko Google Drivea ili WhatsApp weba. U slučaju da koristite iPhone, možete koristiti iCloud. Prije toga, provjerite jeste li u postavkama aplikacije WhatsApp odabrali opciju "sigurnosno kopiranje" i da ste pohranili zadnju kopiju podataka. Uz ove dvije metode, trebali biste biti u mogućnosti vratiti vaše važne WhatsApp poruke na novi telefon i nastaviti s dopisivanjem bez gubitka podataka.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.