Tehnologija

Kako upaliti mobitel ako tipka za paljenje ne radi?

Zaglavila vam se tipka za paljenje mobitela te ga više ne možete upaliti? Ne morate paničariti. Saznajte kako upaliti mobitel ako tipka za paljenje ne radi.

mobitel.jpg
Foto: Pixabay

Kada tipka za paljenje mobitela prestane funkcionirati, to može biti frustrirajuće i otežati korištenje uređaja. Srećom, postoje alternativni načini za paljenje mobitela bez potrebe za popravkom ili zamjenom tipke.

Prvo što trebate učiniti kada želite upaliti mobitel ako tipka za paljenje ne radi je spajanje punjača. Spojite mobitel na punjač te bi se mobitel trebao automatski upaliti. Ako se mobitel ne upali, pokušajte pritisnuti tipke za glasnoću i tipku za početni zaslon istovremeno nekoliko sekundi. Ovo će pokrenuti postupak „resetiranja" koji može pomoći u rješavanju problema.

Druga opcija za paljenje mobitela kada tipka za paljenje ne radi je da pokušate povezati mobitel s računalom putem USB kabela. Kada se mobitel poveže s računalom, trebao bi se sam uključiti ili će ga računalo prepoznati i omogućiti vam pristup mobilnom uređaju. Treća opcija je uporaba aplikacija koje mogu uključiti mobitel bez korištenja fizičkih tipki. Na primjer, neke aplikacije poput "Gravity Screen" omogućuju automatsko uključivanje mobitela kada senzor pokreta zabilježi da je mobitel podignut ili kada se mobitel pokrene iz džepa. Ovo su najbrži i najbolji načini za paljenje moitela ako tipka za paljenje ne radi.