Tehnologija

Kako ubrzati rad tableta?

Tablet je star te je znatno usporio, no želite ga ponovno ubrzati? Jednostavna metoda ubrzavanja rada tableta kako bi bio kao novi.

laptop.jpg
Foto: Pixabay

Ako vaš tablet počinje raditi sporije, možda je vrijeme da ga ubrzate. Postoji nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći da poboljšate performanse vašeg tableta i učinite ga bržim. Kako ubrzati rad tableta?

Jedan od najjednostavnijih načina za poboljšanje performansi tableta je ažuriranje na najnoviju dostupnu verziju operativnog sustava. Ažuriranje operativnog sustava često uključuje popravke i poboljšanja koja mogu poboljšati brzinu tableta.

Aplikacije koje ne koristite mogu zauzimati prostor i usporavati tablet. Stoga, preporučuje se redovito provjeravati koje aplikacije koristite i ukloniti one koje ne koristite. Također, preporučuje se izbjegavati prekomjerno korištenje widgeta i live pozadina koje mogu utjecati na performanse tableta.

Predmemorija i privremene datoteke zauzimaju prostor i mogu usporiti tablet. Stoga, preporučuje se redovito čišćenje predmemorije i privremenih datoteka. Postoje različite aplikacije za čišćenje predmemorije i privremenih datoteka koje se mogu lako preuzeti s Google Play Storea.

Nepotrebne značajke poput Bluetootha, GPS-a i Wi-Fi-ja također mogu utjecati na performanse tableta. Stoga, preporučuje se isključivanje nepotrebnih značajki kada ih ne koristite kako bi se povećala brzina tableta.

Pun memorijski kapacitet također može usporiti vaš tablet. Stoga, preporučuje se redovito provjeravanje i brisanje nepotrebnih datoteka i slika kako bi se oslobodio prostor. Također, možete koristiti cloud usluge za pohranu kako bi se smanjio pritisak na lokalnu pohranu tableta.