Tehnologija

Savjeti za spajanje soundbara na TV

Kupili ste soundbar za vaš TV no ne znate kako spojiti soundbar na TV? Donosimo za što je soundbar koristan te kako spojiti soundbar na TV.

tv.jpg
Foto: Pixabay

Soundbar može vašem TV-u dati ozbiljnu nadogradnju u smislu vjernosti zvuka i snage. Gglazba postaje sveobuhvatnija, dijalozi postaju jasniji, a zvukovi stvarno oživljavaju kada imate soundbar postavljen kao zamjena za zadane zvučnike ugrađene svoju televiziju. Srećom, nije teško naučiti kako spojiti soundbar na TV.

Najbolji način kako spojiti soundbar na TV je koristeći HDMI kabel. HDMI kablovi mogu prenijeti velike količine nekomprimiranih digitalnih audio podataka. HDMI kabel može se nositi s bilo kojim zvučnim sustavom, što ga čini izvrsnim za soundbar.

No, kako spojiti soundbar na TV? Da biste spojili soundbar na TV, najprije isključite TV i soundbar. Zatim spojite jedan kraj HDMI kabela na HDMI priključak na TV-u, a drugi kraj na HDMI priključak na vašem soundbaru. Zatim uključite TV i promijenite njegov izvor na HDMI priključak na koji je spojen soundbar. Vaš TV će prikazati slike s vanjskog uređaja, a zvuk će se reproducirati sa zvučne trake.