Tehnologija

Kako spojiti laptop na TV i to bežično?

Želite povezati laptop na TV, ali nemate HDMI kabel za to? Postoji jednostavan način kako spojiti laptop na TV bežično.

laptop-i-tv.jpg
Foto: Pixabay

Zrcaljenje zaslona s laptopa na TV ima niz prednosti. To nije vrlo kompliciran proces i pomaže poboljšati iskustvo svega što radite na laptopu. Laptope danas možete spojiti na skoro svaki TV bežično. Može se koristiti da svojim prijateljima i obitelji pokažete zanimljive fotografije ili videozapise, dok gledate filmove ili igrate igrice. Za što god vam je potrebno, ovaj način kako spojiti laptop na TV bežično je najjednostavniji.

Prvo što trebate učiniti kada želite spojiti laptop na TV bežično je otvaranje postavki TV-a. Koristite daljinski upravljač TV-a i odaberite izvor za zrcaljenje zaslona. Prikazat će se zaslon s nazivom TV-a. Na prijenosnom računalu pritisnite gumb Windows i upišite 'Postavke'. Zatim idite na 'Povezani uređaji' i kliknite na opciju 'Dodaj uređaj' na vrhu. Na padajućem izborniku bit će navedeni svi uređaji na koje možete zrcaliti.

Sljedeće što trebate učiniti kada želite spojiti laptop na TV bežično je odabrati svoj TV i zaslon prijenosnog računala počet će zrcaliti na TV. Naziv TV-a također se sprema na popis povezanih uređaja, tako da je povezivanje prijenosnog računala s TV-om u budućnosti jednostavnije.