Tehnologija

Kako na pravilan način spojiti klimu na Wi-Fi?

Kupili ste klimu koja podržava spajanje na Wi-Fi no ne znate kako to iskoristiti? Naučite kako spojiti klimu na Wi-Fi i uživajte u svim prednostima modernih klima uređaja.

bezicni-internet.jpg
Foto: Pixabay

Kako biste uživali u prednostima klima uređaja koji podržava Wi-Fi, trebat će vam tri stvari, a to su klima uređaj koji podržava Wi-Fi, pametni telefon i kućnu Wi-Fi vezu. Mobilna aplikacija proizvođača pomoći će vam da povežete svoj uređaj na Wi-fi u samo nekoliko koraka. Na taj ćete način moći kontrolirati svoj klima uređaj putem interneta, a istovremeno pregledavati podatke koje uređaj prikuplja. No, kako spojiti klimu na Wi-Fi?

Prvo što trebate učiniti kada želite spojiti klimu na Wi-Fi je preuzeti mobilnu aplikaciju. Preuzmite mobilnu aplikaciju SmartThings. SmartThings je aplikacija koju ćete koristiti za povezivanje klima uređaja s kućnom Wi-fi mrežom. Aplikacija će također biti način na koji ćete kontrolirati klima uređaj nakon što se ta veza uspostavi. Prije korištenja aplikacije prvo morate napraviti račun. Ovaj proces će trajati samo minutu ili dvije. Nakon što to učinite, možete se prijaviti i nastaviti s dodavanjem klima uređaja.

Nakon što se prijavite u aplikaciju sa svojim računom, možete povezati svoj telefon s klima uređajem. Najprije odaberite "Dodaj uređaj" u aplikaciji i odaberite model klima uređaja. Kada se to od vas zatraži na vašem mobilnom uređaju, pritisnite tipku 'Power' na daljinskom upravljaču klima uređaja. Na kraju odaberite na koju Wi-fi mrežu želite da se klima uređaj poveže. Na zaslonu će se pojaviti određene upute koje trebate slijediti kako biste spojili klimu na Wi-Fi.