Društvene mreže

Praktični savjeti i vodič kako se slikati za Instagram

Želite oživiti svoj Instagram profil? Za to je potrebno objavljivati kvalitetne slike. Saznajte kako se pravilno slikati za Instagram.

instagram.jpg
Foto: Pixabay

Današnji pametni telefoni mogu uslikati nevjerojatne fotografije te je to potrebno iskoristiti na pravi način. Da biste se naučili slikati za Instagram, potrebno je razumjeti neke osnovne principe fotografiranja te poboljšati svoje poziranje. No, kako se slikati za Instagram?

Svjetlost je osnovni element svake slike za Instagram. Prirodno svjetlo je najbolji izbor. No, ako sunce ne sija ili se slikate po noći, tada je najbolje da uvijek budete okrenuti prema najvećem izvoru svjetlosti, bilo da je riječ o kućnoj lampi ili profesionalnoj rasvjeti. Tako će vaša slika biti ravnomjerno osvijetljena.

Sljedeće što trebate znati kada želite naučiti kako se slikati za Instagram je pravilan položaj kamere. Izbjegavajte se fotografirati odozdo. Najbolje je držati kameru blago nagnutu pod kutom od 45° iznad sebe. Tako ćete izgledati lijepo i istaknuti svoje oči.

Još jedan savjet koji će vas naučiti kako se slikati za Instagram je da se ne zaboravite smijati. S lijepim osmijehom na usnama gotovo nijedna slika ne može izgledati loše. Ako se oko očiju stvore male bore, osmijeh će izgledati iskreno. Kao dobar glumac, trebali biste vježbati pred ogledalom dok ne dobijete savršen osmijeh.