Tehnologija

Kako promijeniti lokaciju na Google maps?

Premjestili ste lokaciju tvrtke i želite učiniti isto u Google maps aplikaciji? Saznajte kako promijeniti lokaciju na Google maps u svega nekoliko minuta.

google-maps.png
Foto: Pixabay

Google maps koristi detaljne karte i spojene satelitske slike za prikaz kuća, ulica i znamenitosti. Obično ovaj okvir dobro funkcionira, ali povremeno se nešto može nalaziti na pogrešnoj lokaciji ili novoj lokaciji. Iz tog razloga, Google dopušta korisnicima da unose izmjene u Google maps. No, kako promijeniti lokaciju na Google maps?

Prvo što trebate učiniti kada želite promijeniti lokaciju na Google maps je otvoriti aplikaciju Google maps u vašem pregledniku. Potražite mjesto koje želite prijaviti upisivanjem adrese u polje za pretraživanje. Odaberite opciju „Predloži uređivanje“ na navigacijskoj ploči. U okviru „Predloži uređivanje“ odaberite opciju za uređivanje lokacije „Promjena imena ili drugih pojedinosti“.

Sljedeće što trebate učiniti kako bi promijenili lokaciju na Google maps je odabir promjene lokacije. Da biste promijenili lokaciju, kliknite na postojeće podatke i upišite nove podatke. Nakon toga, kliknite odjeljak karte i na zaslonu koji se otvori pomičite kartu dok ne bude ispravno postavljena te kliknite gotovo. Ovaj način kako promijeniti lokaciju na Google maps je gotov te će lokacija biti promijenjena kroz nekoliko sati.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.