Tehnologija

Kako preskočiti numeriranje prve stranice?

Pišete seminar za školu ili fakultet i trebate ga numerirati? To ponekad zna biti komplicirano. Saznajte jednostavan način kako preskočiti numeriranje prve stranice.

tipkovnica.jpg
Foto: Pixabay

Numeriranje je proces dodavanja brojeva na stranice dokumenta, kako bi se osiguralo jedinstveno označavanje svake stranice. Numeriranje se često koristi u raznim vrstama dokumenata, kao što su knjige, izvješća, udžbenici, radovi i slično. Ako želite preskočiti numeriranje prve stranice, postoje nekoliko načina na koje možete to učiniti, ovisno o tome koristite li Microsoft Word ili Google Docs. No, kako preskočiti numeriranje prve stranice?

Ako koristite Microsoft Word, možete preskočiti numeriranje prve stranice tako da isključite opciju „Poveži sa prethodnim“ na drugoj stranici. To možete učiniti u sekciji "Stranice" u izborniku "Format". Nakon toga kliknite na sekciju „Umetni“ te kliknite „Broj stranice“. Sada će numeriranje stranice krenuti od druge stranice.

Ako koristite Google Docs, možete preskočiti numeriranje prve stranice tako da odaberete opciju "Bez numeriranja" u sekciji "Stranice". To možete učiniti u izborniku "Format" u gornjem desnom kutu prozora. Preskakanje numeriranja prve stranice omogućuje vam da stvorite profesionalni izgled dokumenta i da istaknete važne informacije na početku dokumenta. To također omogućuje lakše praćenje dokumenta tijekom vremena.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.