Društvene mreže

Kako prepoznati virus na messengeru?

Ako ste primijetili da se messenger neobično ponaša vjerojatno je riječ o virusu. Kako prepoznati virus na Messengeru? Što učiniti kada se javi virus na Messengeru?

messenger.jpg
Foto: Pixabay
Play logo

Messenger je popularna aplikacija za dopisivanje koja se koristi za slanje poruka, fotografija, videa i audio datoteka. Unatoč svojoj popularnosti, Messenger, kao i bilo koja druga aplikacija, može biti podložna virusima i drugim sigurnosnim prijetnjama. Stoga, važno je znati kako prepoznati virus na Messengeru.

Play logo

Jedan od najčešćih znakova da ste zaraženi virusom na Messengeru je primanje poruke od osobe koju ne poznajete, a koja sadrži sumnjivu poveznicu ili datoteku. Ove poruke mogu biti maskirane kao nešto što bi moglo biti od interesa za vas, poput slike ili videozapisa. Međutim, ako primijetite da se od vas traži da preuzmete nešto ili da kliknete na poveznicu, to bi mogao biti znak da se radi o virusu.

Drugi znak da ste primili virus na Messengeru je ako primijetite da se vaš račun čudno ponaša, poput slanja poruka koje niste poslali ili blokiranja korisnika koje niste blokirali. Ako primijetite bilo koji od ovih znakova za virus na Messengeru, važno je odmah poduzeti korake kako biste uklonili virus s vašeg računa. To može uključivati ​​promjenu lozinke i provjeru jesu li vaše sigurnosne postavke pravilno namještene.

Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.