Društvene mreže

Kako prepoznati lažni korisnički račun na Messengeru?

Messenger može biti meta lažnih korisničkih računa i spam poruka. Donosimo nekoliko savjeta kako prepoznati lažne korisničke račune na Messengeru.

messenger.png
Foto: Pixabay

Facebook Messenger je popularna aplikacija za dopisivanje s prijateljima i obitelji. Međutim, postoji mnoštvo lažnih Messenger računa gdje se korisnici predstavljaju kao druga osoba. No, kako prepoznati lažni korisnički račun na Messengeru?

Prvo što trebate učiniti kada želite provjeriti je li korisnički račun na Messengeru lažni je provjeriti profilnu sliku. Lažni profili obično imaju sliku koja je loše kvalitete ili neizvjesnog porijekla. Osim toga, provjerite informacije o profilu. Provjerite podatke o profilu, poput imena, mjesta, škole, radnog mjesta i drugih detalja. Lažni profili često imaju oskudne ili nepotpune informacije.

Zatim pregledajte objave na zidu, ako profil ima objave koje se čine neprimjerenima ili imaju sumnjiv sadržaj, to može biti znak lažnog profila. Provjerite popis prijatelja na profile za koji smatrate da je lažni. Lažni profili često imaju popis prijatelja koji izgleda neobično ili se čini nepovezan sa stvarnom osobom. Ako primijetite bilo koje od ovih znakova, preporučuje se da ne prihvaćate zahtjev za prijateljstvo ili odgovarate na poruku. Umjesto toga, prijavite profil Facebooku kako bi ga istražili i preuzeli potrebne mjere za zaštitu zajednice korisnika Messenger aplikacije.