Tehnologija

Kako podijeliti ekran na dva dijela laptop?

Jeste li znali da možete podijeliti ekran na dva dijela na bilo kojem laptopu? Saznajte kako podijeliti ekran na dva dijela na laptopu i povećati produktivnost.

laptop.jpg
Foto: Pixabay

Dijeljenje ekrana na dva dijela omogućuje vam rad s dvije aplikacije istovremeno bez prelaska iz jedne u drugu. Ovo može biti korisno ako želite pregledavati dvije različite web stranice ili istovremeno raditi s više aplikacija. No, kako podijeliti ekran na dva dijela na laptopu?

Prvo što trebate učiniti kada želite podijeliti ekran na dva dijela na laptopu je otvoriti aplikacije koje želite prikazati na laptopu. Zatim dodirnite na alatnu traku jedne aplikacije koja se nalazi na vrhu aplikacije. Kliknite i povucite aplikaciju u desni kut ekrana laptopa te će vam se otvoriti izbornik za upravljanje ekranom laptopa.

Sljedeće što trebate učiniti kada želite podijeliti ekran na dva dijela na laptopu je odabrati drugu aplikaciju koju želite koristiti na drugoj polovici ekrana. Ovaj način za podijeliti ekran na dva dijela na laptopu već je gotov. Podjela ekrana na dva dijela omogućuje vam rad s više aplikacija istovremeno.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.