Tehnologija

Kako pravilno podesiti kameru na telefonu?

Kamere na telefonima postale su glavni način fotografiranja. Saznajte kako pravilno podesiti kameru na telefonu i raditi kvalitetnije fotografije.

kamera-na-mobitelu.jpg
Foto: Pixabay

Vrlo je jednostavno snimiti fotografiju na telefonu, ali ako doista planirate sačuvati uspomene, tada ćete željeti da vaše fotografije izgledaju najbolje. Stoga postoji nekoliko trikova kako podesiti kameru na telefonu koja će moći snimiti najbolje fotografije.

Prvo što trebate učiniti kada želite podesiti kameru na telefonu je podesiti fokus i ekspoziciju. Provjerite i postavke za aplikaciju kamere na telefonu. Ako pronađete opciju prepoznavanja lica, automatski će se fokusirati na lica, pomažući vam da izbjegnete snimke na kojima su lica vaših prijatelja zamućena.

Još jedan savjet za podešavanje kamere na telefonu je korištenje HDR načina rada. HDR način je glavna značajka kamere na telefonu, te ova značajka izvlači detalje iz najtamnijih i najsvjetlijih dijelova vaše fotografije i stvara bolju ravnotežu boja. Uključite HDR značajku u postavkama vašeg telefona. Kada promijenite ove tri postavke kamere na svom telefonu, biti ćete u mogućnosti sniimiti bolje i kvalitetnije fotografije.