Tehnologija

Kako točno otkriti lokaciju slike?

Ukoliko želite otkriti lokaciju slike postoji nekoliko načina kako to učiniti. Saznajte kako otkriti lokaciju slike.

ured-kompjuter.jpg
Foto: Pixabay

Lokacija slike je informacija koja opisuje mjesto gdje je određena slika snimljena. Ta informacija se često pohranjuje u metapodacima slike, koji su u biti skup podataka koji opisuju različite karakteristike slike, poput dimenzija, vremena snimanja, autora i drugih. Ovdje saznajte kako otkriti lokaciju slike.

Jedan od najvažnijih metapodataka koji se može pronaći u slikama je GPS lokacija. GPS lokacija koristi globalni sustav pozicioniranja da bi se precizno odredila lokacija slike, a obično se pohranjuje u EXIF (Exchangeable Image File Format) formatu. Ovo je vrlo korisno za mnoge aplikacije, kao što su turističke karte, web stranice za dijeljenje fotografija i druge usluge temeljene na lokaciji.

Ako želite otkriti lokaciju slike, postoji nekoliko načina kako to možete učiniti:

Koristite alat za pregledavanje EXIF metapodataka. Mnogi alati za pregledavanje slika, poput Adobe Photoshopa, Lightrooma i drugih, imaju ugrađenu mogućnost prikaza EXIF metapodataka. Jednostavno otvorite sliku u ovom alatu i potražite GPS podatke.

Koristite mobilne aplikacije kako biste otkrili lokaciju slike. Ako ste snimili sliku na pametnom telefonu, možete koristiti aplikaciju koja će prikazati EXIF metapodatke. Primjeri takvih aplikacija su Photo Exif Editor i EXIF Viewer by Fluntro.

Ukratko, lokacija slike je informacija koja opisuje mjesto gdje je slika snimljena i obično se pohranjuje u metapodacima slike. Postoji nekoliko načina kako možete otkriti lokaciju slike, uključujući korištenje alata za pregledavanje metapodataka, online alata i mobilnih aplikacija.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.