Tehnologija

Savjeti za nadogradnju RAM memorije na laptopu

U potrazi ste za načinom za nadogradnju RAM memorije na laptop? Kako nadograditi RAM memoriju na laptopu?

ram.jpg
Foto: Pixabay

RAM je vrsta superbrze pohrane koju vaše računalo koristi za čuvanje podataka koji su mu potrebni u kratkom roku. Dodavanje RAM-a vašem laptopu može trenutno učiniti vaše računalo bržim, povećati odziv sustava i učiniti višezadaćnost besprijekornom. Instalacija je brz proces koji se izvodi u samo nekoliko koraka, a prednosti su trenutne.

Prvi korak načina kako nadograditi RAM memoriju na laptopu je isključivanje stolnog računala. Zatim isključite kabl za napajanje i držite gumb za isključivanje računala pet sekundi. Time se ispušta sav preostali elektricitet koji je još u sustavu. Zatim otvorite kućište vašeg računala, odnosno laptopa.

Sljedeći korak načina kako nadograditi RAM memoriju na laptopu je uklanjanje starih RAM modula. Pritisnite kopče sa strane svakog modula, mehanizam kopče će gurnuti memorijski modul prema gore. Zatim uzmite nove RAM module kojima želite nadograditi stare te ih stavite na mjesto gdje su stari RAM moduli stojali. Ponovno sastavite cijeli uređaj te ga upalite. Ovaj način kako nadograditi RAM memoriju na laptopu već je gotov te je vaše računalo nadograđeno.