Pametni uređaji

Kako kopirati tekst na laptopu bez miša?

Jeste li znali da postoje kratice na laptopu pomoću kojih možete kopirati tekst na laptopu bez miša? Kopiranje bez miša je vrlo jednostavno. Saznajte kako kopirati tekst na laptopu bez miša.

kopiranje-teksta.jpg
Foto: Pixabay

Postoje određeni prečci i kombinacije tipki na tipkovnici za kopiranje, lijepljenje i izrezivanje sadržaja na laptopima. Većina programa podržava prečace predistalirane na laptopu, odnosno na sustavu na temelju kojeg radi vaš laptop. Sve što vam je potrebno za ovaj način kako kopirati tekst na laptopu bez miša je tipkovnica, odnosno tipke „Ctrl“, „C“ i „V“.

Prvi korak načina kako kopirati tekst na laptopu bez miša je odabiranje teksta kojeg želite kopirati. Pronađite tekst koji želite kopirati te ga označite. Ako vam program ne dopušta korištenje miša za označavanje teksta, kliknite kombinaciju tipki Ctrl + A  na tipkovnici za odabir cijelog teksta.

Sljedeći korak načina kako kopirati tekst na laptopu bez miša je lijepljenje. Kada je tekst kopiran u međuspremnik, to znači da ga kombinacijom tipki Ctrl + V možete zalijepiti. Odaberite mjesto gdje želite zalijepiti tekst te kliknite Ctrl + V. Ovaj način kako kopirati tekst na laptopu bez miša već je gotov, a vaš tekst je kopiran i zaljepljen na željeno mjesto.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.