Sigurnost na internetu

Kako spriječiti hakiranje Facebook profila?

Želite osigurati svoj Facebook profila kako biste ga zaštitili od hakiranja? Saznajte što je hakiranje Facebook profila te kako spriječiti hakiranje Facebook profila.

facebook.jpg
Foto: Pixabay

Facebook je jedna od najpopularnijih društvenih mreža u svijetu. Korisnici mogu kreirati osobni profil, dodavati prijatelje, dijeliti sadržaj i interakirati sa drugim korisnicima. No, kao i svaka druga internetska platforma, postoji rizik od hakiranja profila.

Hakiranje Facebook profila predstavlja ozbiljan problem jer hakeri mogu pristupiti osobnim podacima, fotografijama, te kompromitirati račun. Hakeri najčešće koriste „phishing“ napade, što znači da će poslati lažnu poruku koja će izgledati kao da dolazi od Facebooka ili nekog drugog pouzdanog izvora, a koja će tražiti korisničko ime i lozinku. Na taj način hakeri mogu dobiti pristup vašem računu.

Da biste spriječili hakiranje svog Facebook profila, preporučuje se korištenje jake lozinke koja se redovito mijenja. Također, trebate izbjegavati klikanje na sumnjive linkove i nikada ne dijeliti svoju lozinku s drugima. Facebook također nudi mogućnosti za dodatnu zaštitu računa, kao što su dvostruka autentifikacija i prilagodljive postavke privatnosti. Ako primijetite da je vaš Facebook profil hakiran, odmah poduzmite akciju i promijenite lozinku te kontaktirajte Facebook tim za podršku.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.