Društvene mreže

Što je hashtag? Čemu služi hashtag?

Često vidite hashtag simbol na društvenim mrežama, no ne znate čemu služi hashtag? Što je hashtag? Čemu služi hashtag?

hashtag.png
Foto: Pixabay

Hashtag se počeo upotrebljavati 2007. godine. Tada je stručnjak za web marketing ušao u urede Twittera s idejom. Zbog kratkoće platforme, predložio je tvrtki da počne koristiti simbol hashtag za grupiranje povezanih objava. Od tada je korištenje hashtagova naglo poraslo. No, čemu služi hashtag?

Jednostavan odgovor na pitanje čemu služi hashtag je da su hashtagovi način povezivanja sadržaja društvenih medija s određenom temom, događajem ili razgovorom. Hashtagovi nisu više samo za Twitter. Hashtagovi su učinkoviti i na drugim platformama društvenih medija. Kada je odgovoreno na pitanje čemu služi hashtag, potrebno je odgovorit na pitanje kako se pravilno koristi hashtag.

Hashtag oznaka uvijek počinje s #, ali neće raditi ako koristite razmake, interpunkciju ili simbole. Za pravilno korištenje hashtaga nemojte nizati previše riječi. Najbolji hashtagovi obično su relativno kratki i lako pamtljivi. Koristite relevantne i specifične hashtagove.

Hashtagovi su izvrstan način za povezivanje s istomišljenicima i mogu se koristiti za gotovo sve. Na primjer, ako ste vlasnik male tvrtke , možete koristiti hashtagove za promoviranje svojih proizvoda ili usluga. Važno je poznavati što je hashtag i čemu služi hashtag kako biste maksimalno iskoristili potencijal hashtaga.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.