Tehnologija

Savjeti za brisanje predmemorije na Androidu

Jeste li znali da brisanje predmemorije na Androidu može ubrzati vaš uređaj? Saznajte što je predmemorija te kako funkcionira brisanje predmemorije na Androidu.

predmemorija.jpg
Foto: Pixabay

Predmemorija je privremeni skladišni prostor u mobilnom uređaju koji se koristi za čuvanje podataka koje često koristite, kako bi brže reagirali na zahtjeve za podacima. Predmemorija se često koristi za čuvanje podataka aplikacija, slika, glazbe i drugih multimedijalnih sadržaja.

Kada se Android uređaj koristi, predmemorija se automatski popunjava podacima. Ako se predmemorija prekomjerno ispuni, to može dovesti do usporavanja uređaja i problema s radom aplikacija. U takvoj situaciji, može biti korisno brisati predmemoriju. No, kako funkcionira brisanje predmemorije na Androidu?

Kako biste obrisali predmemoriju na Androidu najprije otvorite postavke uređaja. Kliknite na "Aplikacije", a zatim "Sve aplikacije" te odaberiite "Prikaži sistemske aplikacije". Zatim odaberite "Sustav predmemorije" i kliknite na "Brisanje podataka". Ovaj način za brisanje predmemorije na Androidu već je gotov te je vaša predmemorija čista, a vaš Android mobitel brži.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.