Svijet materijala

Koji je najbolji materijal za hlače?

Ako ste odlučili šivati hlače trebate izabrati pravilan materijal za hlače. Koji je najbolji materijal za hlače?

materijal-za-hlace.jpg
Foto: Pixabay

Najpoznatiji materijal za hlače je traper, a postoji nekoliko razloga zašto je on najbolji materijal za hlače. Traper je čvrsta pamučna keper tkanina tkana sivom ili prošaranom bijelom pređom. Traper je možda jedna od najpoznatijih i najčešće nošenih tkanina koje postoje, od klasičnih plavih traperica do jakni, haljina, kombinezona i još mnogo toga. Gotovo stotinu i pedeset godina traper hlače su bile simbol klasičnih hlača.

No, kako je nastao materijal za hlače traper? Traper materijal izumili su 1870-ih Jacob Davis i Levi Strauss, isti onaj Levi koji je osnovao Levi's Jeans. Jacob Davis, njegov poslovni partner, prvi je upotrijebio bakrene zakovice u muškim hlačama od trapera i pamučne tkanine kako bi ojačao najslabije točke odjevnog komada. Ova tehnika učinila je hlače čvršćima za svakodnevno nošenje radnika. Dana 20. svibnja 1873. patent je odobren te se takve hlače proizvode i danas.

Međutim, kako se održava traper materijal za hlače? Kada je riječ o održavanju trapera, možda biste trebali ići protiv svog instinkta kako bi vaša odjeća izgledala novo. Traper stari, postajući udobniji kako stari. Pravi traper treba nositi tako da se može prilagoditi vašem obliku, postati mekši i njegovati vlastitu osobnost. Traper je najpopularniji materijal za hlače koji se koristi diljem svijeta.