Poslovni svijet

Kako urediti LinkedIn profil?

U potrazi ste za novim poslom? Profil na LinkedInu je ono što vas povezuje s poslodavcem. Saznajte kako urediti LinkedIn profil kako bi se isticali pred konkurencijom.

linkedin.jpg
Foto: Pixabay

Menadžeri za zapošljavanje koriste LinkedIn kao jedan od svojih primarnih izvora informacija kada razmatraju kandidate, tako da vaš LinkedIn profil može biti jednako moćan alat kao životopis,  propratno pismo ili čak osobna preporuka. Stoga je potrebno poznavati kako urediti LinkedIn profil kako biste se isticali ispred ostalih.

Postoje tri glavna koraka načina kako urediti LinkedIn profil. Prvi korak načina kako urediti LinkedIn profil jest ispunjavanje kratkog opisa o vama. U ovom opisu je potrebno dati kratak, ali živahan uvid u to kako ste s godinama rasli kao profesionalac, istaknuti vaša najponosnija postignuća na vašem LinkedIn profilu i naglasiti vaše najjedinstvenije ili najvrednije vještine.

Drugi korak načina kako urediti LinkedIn profil je dodavanje profesionalne slike profila. Ne trude se svi stvoriti profesionalnu profilnu sliku na čistoj bijeloj pozadini, a još manje ljudi dovoljno brinu da naruče profesionalne fotografije od fotografa.

Treći korak načina kako urediti LinkedIn profil je dodavanje upečatljivog naslova. LinkedIn naslov je vrlo važan element stranice profila jer postavlja ton za cijeli LinkedIn račun. To je prva stvar koju vide potencijalni poslodavci i nakon vaše fotografije profila.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.