Krem umak od vrhnja za kuhanje za tjesteninu vrijedi naučiti napraviti. Samo 3 sastojka i okus će parirati svakom talijanskom restoranu. Nakon što svladate osnove, ovaj recept možete prilagoditi na mnogo različitih načina.
Sastojci potrebni da se pripremi umak od vrhnja za kuhanje za tjesteninu su:
- 500 ml vrhnja za kuhanje
- 50 g svježe naribanog parmezana
- Sol
Kako biste pripremili umak od vrhnja za kuhanje za tjesteninu najprije zagrijte vrhnje u tavi na laganoj vatri ali ne dopustite da zavrije. Zatim maknite s vatre i umiješajte naribani parmezan dok se ne otopi i umak postane gladak. Kušajte umak i dodajte soli po potrebi. Umak od vrhnja za kuhanje za tjesteninu već je gotov. Kako biste tjesteninu začinili umakom od vrhnja, dodajte tjesteninu izravno u tavu s umakom i lagano protresite tavu da se tjestenina prekrije umakom. Dobar tek!