Kuharica

Kratki vodič i savjeti za prelijevanje biskvita mlijekom

Prelijevanje biskvita mlijekom stari je trik. Donosimo kratki vodič i savjete za prelijevanje biskvita mlijekom.

mlijeko.jpg
Foto: Pixabay

Prelijevanje biskvita mlijekom stari je trik koji su koristili naši predci, a kojeg smo preuzeli i mi. Ova metoda najbolja je za dugotrajnost i svježiinu biskvita, odnosno prelijevanje biskvita mlijekom svojevrsna je impregnacija. Mlijeko ima niz prednosti, ali glavni je da omogućuje sočnost cijelog kolača, a ne samo biskvita.

I sama metoda za prelijevanje biskvita mlijekom nije zahtjevna. Sve što vam treba je 100 ml mlijeka s kojim ćete “pošpricati” biskvit. Mlijeko bi trebalo biti sobne temperature jer će takvo najbolje prodrijeti do svih sastojaka biskvita. Stoga ga sat vremena prije upotrebe izvadite iz frižidera. Nemojte polijevati biskvit već ga lagano prelijte preko stijenka čaše/šalice. Kada prelijevanje biskvita mlijekom odradite, ostavite da se ono upije prije nego li ćete krenuti premazivati kremom. No, nemojte ostaviti predugo, svega 3-4 minute.

Prelijevanje biskvita mlijekom omogućit će vam sočnost vašeg kolača i duže od očekivanog.