Uživajte u ovoj piletini od jučer pripremljenoj kroz ovaj jednostavni recept za tortilje. Možete ih peći ili pržiti u ulju. Donosimo recept kako iskoristiti i pripremiti piletinu od jučer.
Sastojci:
- 4 žlice salse od rajčice
- 2 velike tortilje od brašna, bez sjemenki ili obične
- 215 g graha u konzervi, ocijeđenog i grubo zgnječenog
- 1 mladi luk, nasjeckan
- 50 g ostataka pečene piletine, nasjeckane
- 85 g naribanog cheddara
- ulje
Kako se priprema piletina od jučer?
Namažite 2 žlice salse na svaku tortilju, a zatim na jednu od njih ravnomjerno stavite grah, mladi luk, piletinu i cheddar. Pospite korijanderom, ako ga koristite. Sendvič s drugom tortiljom, zatim premažite uljem.
Zagrijte veliku neprijanjajuću tavu, zatim pecite tortilju, okrenutu prema dolje, 4 minute. Pažljivo preokrenite nožem (ili tako da ga okrenete na tanjur, vratite u tavu), zatim pecite 2 minute na drugoj strani dok ne porumeni. Poslužite piletinu od jučer u tortilja receptu narezanu na kriške.