Kuharica

Koji je najbolji osnovni recept za palačinke?

Želite se vratiti u djetinjstvo uz okus klasičnih palačinki? Probajte ovaj osnovni recept za palačinke jer to je sve što vam treba.

palačinke.jpg
Foto: Pixabay

Palačinke su jedan od osnovnih recepata diljem svijeta te bi svaki kuhar trebao znati kako se priprema osnovni recept za palačinke.

Sastojci potrebni da se pripremi osnovni recept za palačinke su:

  • 100 grama glatkog brašna
  • 1 veliko jaje
  • 300 ml mlijeka
  • ulje

Kada pripremate osnovni recept za palačinke najprije u zdjelu prosijte brašno i prstohvat soli. Napravite udubinu u sredini stražnjom stranom žlice pa razbijte jaje i ulijte pola mlijeka. Umiješajte zajedno, postupno dodajući brašno kako biste dobili glatko gusto tijesto. Dobro izmiksajte da uklonite grudice, a zatim umiješajte ostatak mlijeka.

Zagrijte malo ulja ili maslaca u srednjoj tavi, a zatim otresite višak u zdjelu. Ulijte oko 2 žlice smjese za palačinke u tavu, naginjući posudu dok ulijevate, dok tijesto tanko ne prekrije podlogu. Kuhajte na umjerenoj vatri 30 sekundi do jedne minute dok s donje strane ne porumene.

Preokrenite palačinku i pecite drugu stranu dok ne porumeni. Premjestite palačinku iz tave na tanjur, zagrijte još malo ulja i na isti način ispecite preostale palačinke jednu po jednu. Ovaj osnovni recept za palačinke već je gotov te su palačinke spremne za posluživanje. Dobar tek!