Nakon što se ohladi, najbolja torta od banana prelivena je potpuno neodoljivom glazurom od krem sira i limuna za savršeni desert koji će voljeti vaša obitelj. Pogledajte kako se priprema najbolja torta od banana.
Sastojci za najbolju tortu od banana:
- 150 ml mlijeka
- 2,5 žlice limunovog soka
- 150 g zgnječenih banana
- 80 g maslaca
- 60 g smeđeg šećera
- 120 g bijelog šećera
- 3 velika jaja
- 1 žličica vanilije
- 3 šalice brašna
- 1,5 žličica sode bikarbone
- ¼ žličice soli
Glazura za najbolju tortu od banana:
- 200 g krem sira
- 40 g omekšalog maslaca
- žličica soka od limuna
- limunova korica
- 3 šalice šećera u prahu
Kako se priprema najbolja torta od banana?
Zagrijte pećnicu na 180°. Namastite i pobrašnite tepsiju. Stavite 1 ½ žlice limunovog soka u mjernu posudu. Prelijte s mlijekom. Staviti na stranu. Pomiješajte zgnječenu bananu s 1 žlicom limunovog soka, ostavite sa strane.
Miksajte maslac, smeđi i bijeli šećer dok se ne sjedine. Dodajte jedno po jedno jaje i vaniliju. Miksajte na visokoj razini dok ne postane svijetlo i pahuljasto. Pomiješajte brašno, sodu bikarbonu i sol u srednjoj zdjeli. Naizmjenično dodajte mješavinu brašna i mlijeka u smjesu jaja miješajući samo dok se ne sjedini. Dodajte banane. Ulijte u pripremljenu posudu.
Stavite u pećnicu i smanjite temperaturu na 150°. Pecite 60 – 70 minuta (pogledajte donju napomenu) ili samo dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista (nemojte prepeći). Izvadite iz pećnice i stavite u zamrzivač na 45 minuta kako bi kolač bio dodatno vlažan. Potpuno ohladite prije glazure.
Kako se priprema glazura za najbolju tortu od banana?
Pomiješajte maslac i krem sir dok ne postane pjenasto. Dodajte limunovu koricu i sok. Dodajte malo po malo šećera u prahu dok ne postignete željenu gustoću. Premažite preko najbolje torte od banane.