Voćna torta

Najbolja torta od banana za sve ljubitelje voćnih kolača

Najbolja torta od banana je ona koja će zadovoljiti svačiji ukus. Kako se radi najbolja torta od banana?

banana.jpg
Foto: Pixabay

Nakon što se ohladi, najbolja torta od banana prelivena je potpuno neodoljivom glazurom od krem ​​sira i limuna za savršeni desert koji će voljeti vaša obitelj. Pogledajte kako se priprema najbolja torta od banana.

Sastojci za najbolju tortu od banana:

  • 150 ml mlijeka
  • 2,5 žlice limunovog soka
  • 150 g zgnječenih banana
  • 80 g maslaca
  • 60 g smeđeg šećera
  • 120 g bijelog šećera
  • 3 velika jaja
  • 1 žličica vanilije
  • 3 šalice brašna
  • 1,5 žličica sode bikarbone
  • ¼ žličice soli

Glazura za najbolju tortu od banana:

  • 200 g krem ​​sira
  • 40 g omekšalog maslaca
  • žličica soka od limuna
  • limunova korica
  • 3 šalice šećera u prahu

Kako se priprema najbolja torta od banana?

Zagrijte pećnicu na 180°. Namastite i pobrašnite tepsiju. Stavite 1 ½ žlice limunovog soka u mjernu posudu. Prelijte s mlijekom. Staviti na stranu. Pomiješajte zgnječenu bananu s 1 žlicom limunovog soka, ostavite sa strane.

Miksajte maslac, smeđi i bijeli šećer dok se ne sjedine. Dodajte jedno po jedno jaje i vaniliju. Miksajte na visokoj razini dok ne postane svijetlo i pahuljasto. Pomiješajte brašno, sodu bikarbonu i sol u srednjoj zdjeli. Naizmjenično dodajte mješavinu brašna i mlijeka u smjesu jaja miješajući samo dok se ne sjedini. Dodajte banane. Ulijte u pripremljenu posudu.

Stavite u pećnicu i smanjite temperaturu na 150°. Pecite 60 – 70 minuta (pogledajte donju napomenu) ili samo dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista (nemojte prepeći). Izvadite iz pećnice i stavite u zamrzivač na 45 minuta kako bi kolač bio dodatno vlažan. Potpuno ohladite prije glazure.

Kako se priprema glazura za najbolju tortu od banana?

Pomiješajte maslac i krem ​​sir dok ne postane pjenasto. Dodajte limunovu koricu i sok. Dodajte malo po malo šećera u prahu dok ne postignete željenu gustoću. Premažite preko najbolje torte od banane.