Štrudla od višanja savršen je način za iskorištavanje zamrznutih višanja nakon ljeta. Ova štrudla od višanja gotova je za svega 30 minuta, a oduševiti će svakoga tko ju proba.
Sastojci potrebni da se pripremi najbolja štrudla od višanja su:
- 450 grama višanja bez koštica
- 120 grama šećera
- 60 grama grožđica
- 1 žlica maslaca
- 3 žlice kukuruznog škroba
- 50 grama nasjeckanih oraha
- 1 paket lisnatog tijesta, odmrznutog
- 1 jaje, lagano tučeno
Kako biste pripremili ovaj recept za najbolju štrudlu od višanja najprije u velikom loncu pomiješajte višnje, šećer, grožđice i maslac. Kuhajte i miješajte na srednjoj vatri dok se ne zagrije. Umiješajte kukuruzni škrob i pustite smjesu da prokuha. Kuhajte i miješajte još 1-2 minute ili dok se nadjev za najbolju štrudlu od višanja ne zgusne. Maknite s vatre te umiješajte orahe.
Jedan list tijesta za štrudle raširite i prerežite na pola. Polovicu nadjeva od višanja nasipajte na jednu polovicu tijesta. Prekrijte preostalom polovicom tijesta te stisnite rubove. Ponovite s preostalim tijestom i nadjevom. Najbolju štrudlu od višanja stavite na podmazan lim za pečenje obložen folijom. Oštrim nožem izrežite dijagonalne proreze na vrhovima štrudli te premažite jajetom. Pecite na 200°C 20-25 minuta ili dok štrudle ne porumene.